Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11567
Dodano: 11.07.2018
Odsłon: 1601
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Do twarogu dodajemy 4 łyżki cukru pudru, dokładnie mieszamy. Z truskawek usuwamy szypułki (zostawiamy kilka sztuk do dekoracji), kroimy je na mniejsze kawałki. Syrop truskawkowy rozrabiamy z 200 ml wody. Maczamy w nim biszkopty (4 sztuki zostawiamy bez moczenia), odkładamy. Kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru do uzyskania sztywnej piany.
W pucharkach układamy w dowolnej kolejności truskawki, biszkopty, twaróg, do wyczerpania składników. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Dekorujemy truskawkami, miętą, suchymi biszkoptami i wiórkami czekoladowymi. Przed podaniem chłodzimy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

helenapon 11 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Lubię tego typu deserki. Wyglądają wspaniale.0 Kto głosował? | Odpowiedz