Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i wilgotny sernik z czekoladowo-kajmakowym wykończeniem.
Zwykle zaczyna się niewinnie. Jednych drażni światło i nerwowo opuszczają rol...
Odsłon: 4759
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 92
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 171
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1515
Zwykle zaczyna się niewinnie. Jednych drażni światło i nerwowo opuszczają rol...
Odsłon: 4759
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 92
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 171
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1515
Składniki
Jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli miksować przez około 5 minut, aż powstanie gęsta i jasno-kremowa masa.
Dodać budyń w proszku i dokładnie zmiksować.
Dodać ser i miksować do połączenia składników.
Masę serową przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką pszenną tortownicy o średnicy około 22 cm.
Sernik piec przez około 70 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną temperaturze około 180 stopni Celsjusza. Kiedy wierzch sernika zacznie się przypiekać, grzałkę górną wyłączyć i pozostawić do końca pieczenia tylko grzałkę dolną.
Po upieczeniu brzegi sernika oddzielić nożem od tortownicy i upuścić go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza co sprawi, że po ostygnięciu nie opadnie za bardzo.
Na ciepłym serniku rozprowadzić kajmak i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ponieważ wreszcie pojawiły się pierwsze krajowe owoce, czas upiec bułki drożd...
Odsłon: 2873
Kopiec kreta z truskawkami
Kopiec kreta z truskawkami, to pyszne i proste ciasto na różne okazje, jak i...
Odsłon: 856