Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i wilgotny sernik z czekoladowo-kajmakowym wykończeniem.
Jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli miksować przez około 5 minut, aż powstanie gęsta i jasno-kremowa masa.
Dodać budyń w proszku i dokładnie zmiksować.
Dodać ser i miksować do połączenia składników.
Masę serową przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką pszenną tortownicy o średnicy około 22 cm.
Sernik piec przez około 70 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną temperaturze około 180 stopni Celsjusza. Kiedy wierzch sernika zacznie się przypiekać, grzałkę górną wyłączyć i pozostawić do końca pieczenia tylko grzałkę dolną.
Po upieczeniu brzegi sernika oddzielić nożem od tortownicy i upuścić go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza co sprawi, że po ostygnięciu nie opadnie za bardzo.
Na ciepłym serniku rozprowadzić kajmak i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Prosty sernik z czekoladą czyli przepis na sernik , który nie może się nie ud...
Odsłon: 73964
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 392
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 297
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 271
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3681
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 283
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 392
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 297
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 271
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3681
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 283
Składniki
Jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli miksować przez około 5 minut, aż powstanie gęsta i jasno-kremowa masa.
Dodać budyń w proszku i dokładnie zmiksować.
Dodać ser i miksować do połączenia składników.
Masę serową przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką pszenną tortownicy o średnicy około 22 cm.
Sernik piec przez około 70 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną temperaturze około 180 stopni Celsjusza. Kiedy wierzch sernika zacznie się przypiekać, grzałkę górną wyłączyć i pozostawić do końca pieczenia tylko grzałkę dolną.
Po upieczeniu brzegi sernika oddzielić nożem od tortownicy i upuścić go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza co sprawi, że po ostygnięciu nie opadnie za bardzo.
Na ciepłym serniku rozprowadzić kajmak i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 370
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 182