Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robieniu, ale trzeba dużo zachodu, by pobić jego smak.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Przygotowujemy blachę kwadratową wlewamy do niej wodę około 300 ml Następnie małą tortownicę obkładamy z zewnątrz folią spożywczą i wkładamy do blachy z wodą. Nagrzewamy piekarnik 180 st C. góra/dół .
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek
Z białek ubijamy pianę
Żółtka powoli miksujemy i dodajemy serek oraz mleko.
Mieszamy całość i powoli dodajemy ubitą pianę.
Następnie masę serową wkładamy do tortownicy i wkładamy całość do nagrzanego piekarnik do 180 st. C. góra/dół i pieczemy około 45 - 50 minut.
Sprawdzam patyczkiem jak sernik jest suchy w środku to piekarnik wyłączamy i zostawiamy do wystygnięcia, uchylając drzwiczki piekarnika. Jak jest już zimny to wyjmujemy z piekarnika.
Po wyjęciu to już tylko kroimy ładny kawałek dodajemy listek mięty może być mała kulka lodów i smacznego.