Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki, delikatny serniczek
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3417
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3417
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 833
Składniki
ciasto kruche: ze wszystkich składników szybko wyrobić ciasto. Blachę (25x35cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. Włożyć do lodówki.
masa serowa: całe jaja, cukier, cukier waniliowy, sól zmiksować. Dodać powoli twaróg. Gdy będzie dobrze zmiksowany i pulchny dodać proszek budyniowy; zmiksować.
masa budyniowa: na mleku ugotować budyń. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem dodać miękkie masło i utrzeć na puszysta masę. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa.
Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st C. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu.