Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-09-2024
Sernik bez pieczenia z kremem i brzoskwiniami
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 118
Lahmacun to bardzo popularny turecki street food. Cienki placek z mięsem i wa...
Odsłon: 90
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 1984
Najlepszy przepis na piersi kurczaka! Kruche roladki drobiowe w aromatycznym...
Odsłon: 123
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 118
Lahmacun to bardzo popularny turecki street food. Cienki placek z mięsem i wa...
Odsłon: 90
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 1984
Najlepszy przepis na piersi kurczaka! Kruche roladki drobiowe w aromatycznym...
Odsłon: 123
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia.
Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Posmarować je syropem z brzoskwiń.
Wykładamy gorącą masę serową. Ciasto odstawić do przestudzenia.
Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na masę serową. Odstawić do lodówki do stężenia
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W gorące dni dodać śmietan fix żeby krem był bardziej stabilny.
Wyłożyć na galaretkę i rozmarować. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub bezami.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!