Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest przepyszne ,smakuje jak sernik a jest duzo tansze w wykonaniu
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417302
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417302
Składniki
kruche ciasto;3 szklanki maki ,maslo ,pol szklanki cukru,2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia oraz 5 zoltek zagniesc razem.wieksza polowe zostawic reszte schowac do zamrazalki Na wysmarowana blache zagniesc ciasto tak aby zajelo cala i zapiec w piekarniku przez okolo 15 min na tem 175 stopni.
Masa-Bialka ubijamy dodajemy szklanke cukru ,jeden budyn,1 lyzke maki ziemniaczanej i smietane oraz pol lyzeczki proszku do pieczenia.wszystko miksujemy na mase.
Po wyjeciu ciasta uprzednio podpieczonego ,czekamy az troche przestygnie dobrze odsaczamy brzoskwinie ,kroimy drobno i ukladamy na ciescie na to wylewamy mase i ucieramy reszte pozostalej kruszonki .Wierzch mozna posypac kokosem. Pieczemy w tem 175 stopni przez okolo 50 minut.
Ciasto smakuje najlepiej gdy jest przechowywane w lodowce