Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest o smaku waniliowym, puszysty, rozpływa się w ustach.
Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Pojedynczo dodajemy żółtka jajek, cały czas miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo zmielony twaróg i budynie, cały czas miksujemy. Zmiksowaną masę odstawiamy, a z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy patką do połączenia się piany z masą serową. Dno tortownicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Do tak przygotowanej tortownicy wykładamy masę serową, równamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza, następnie zwiększamy temperaturę do 150 stopni Celsjusza i pieczemy 15 minut. Po upieczeniu sernik studzimy w piekarniku kilka godzin. Ostudzony sernik w tortownicy możemy wstawić do lodówki na kilka godzin, lepiej będzie się kroić na porcję.
Smacznego!!!
Dla amatorów kokosowych smaków. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa...
Odsłon: 12738
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7184
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15400
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 652
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7184
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15400
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 652
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę. Pojedynczo dodajemy żółtka jajek, cały czas miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo zmielony twaróg i budynie, cały czas miksujemy. Zmiksowaną masę odstawiamy, a z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy patką do połączenia się piany z masą serową. Dno tortownicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Do tak przygotowanej tortownicy wykładamy masę serową, równamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 90 minut w temperaturze 130 stopni Celsjusza, następnie zwiększamy temperaturę do 150 stopni Celsjusza i pieczemy 15 minut. Po upieczeniu sernik studzimy w piekarniku kilka godzin. Ostudzony sernik w tortownicy możemy wstawić do lodówki na kilka godzin, lepiej będzie się kroić na porcję. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 133
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 128