Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7887
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7887
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Cały czas miksując dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywną masę. Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie ubite białka delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 26 cm,wykładamy papierem do pieczenia. Masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Wskazówka: sernik rośnie dość wysoki i po ostudzeniu opada. Warto wyłożyć boki papierem nieco wyższym od boku tortownicy.