Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Cały czas miksując dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywną masę. Ubitą śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie ubite białka delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 26 cm,wykładamy papierem do pieczenia. Masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Wskazówka: sernik rośnie dość wysoki i po ostudzeniu opada. Warto wyłożyć boki papierem nieco wyższym od boku tortownicy.