Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w kakaowym cieście. Sernik bardzo dobry, polecam smakoszom serników.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15146
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15146
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem.Dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem.Zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część poskubać i wylepić blaszkę 25x42.
masa serowa-Zmiksować żółtka z połową cukru, masłem albo śmietaną. Dodać ser, grysik, proszek i dalej zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i lekko domieszać do sera. Wylać na surowe ciasto.
Drugą część ciasta poskubać na serze.
Piec w 175*ok. 50-60 min.przykrywając sernik, jak za mocno brązowieje.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień.