Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231646
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4906
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36104
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1341
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231646
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4906
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36104
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1341
        
        
                Składniki
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż podwójną warstwę herbatników.
Jajka, cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy ucieram mikserem 5 minut na wysokich obrotach. Następnie dodaję budyń waniliowy, kaszę mannę oraz mąkę ziemniaczaną i ubijam kolejne 5 minut na wysokich obrotach. Do masy dodaję twaróg sernikowy i jogurt grecki i miksuję jeszcze 5 minut na wysokich obrotach miksera. Do masy dodaję borówkę amerykańską i delikatnie mieszam. Masę serową przelewam na herbatniki i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 minut (piekę do suchego patyczka).
Ciasto po wyjęciu z piekarnika ostudzam i wkładam do lodówki na klika godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!