Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30997
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5300
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30997
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5300
Składniki
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż podwójną warstwę herbatników.
Jajka, cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy ucieram mikserem 5 minut na wysokich obrotach. Następnie dodaję budyń waniliowy, kaszę mannę oraz mąkę ziemniaczaną i ubijam kolejne 5 minut na wysokich obrotach. Do masy dodaję twaróg sernikowy i jogurt grecki i miksuję jeszcze 5 minut na wysokich obrotach miksera. Do masy dodaję borówkę amerykańską i delikatnie mieszam. Masę serową przelewam na herbatniki i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 minut (piekę do suchego patyczka).
Ciasto po wyjęciu z piekarnika ostudzam i wkładam do lodówki na klika godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!