Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowe ciasto składające się z delikatnego , aksamitnego sernika i wilgotnego czekoladowego spodu, całość dopełnia świeży dodatek brzoskwiń !
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11142
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4011
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 475
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 323
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę z 4 białek ze szczyptą soli. 3. Do masy dodajemy żółtka, mieszamy drewnianą łyżką. Następnie na przemian dodajemy po 2 łyżki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i ubitej piany. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto ma strukturę lekko lejącą. 4. Formę na ciasto /standardowa brytfanka/ lekko smarujemy tłuszczem, wykładamy spód papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i wyrównujemy łyżką.
Masa serowa: 1.Twaróg z wiaderka miksujemy z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy. Układamy brzoskwinie odsączone z zalewy i pokrojone w plastry. 4. Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Pieczemy przez ok. 1 godziny.