Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik z nutką kawy i kakao
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Masło ucieramy z cukrami oraz jajkami na gładką masę. Dodajemy ser i budynie. Krótko miksujemy. Kawy rozpuszczamy w 5 łyżkach wody. Dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao. Odstawiamy do wystudzenia. Masę serową dzielimy na 3 równe części. Do 1 dajemy sok z cytryny, do 2 kawę, do 3 kawę z kakao, mieszamy. Tortownicę o śr. 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy 1 masę, na to delikatnie 2 masę, na końcu masę 3. Wyrównujemy i pieczemy ok. 1,5 godziny w 160 st. C. Upieczony sernik zostawiamy na 0,5 godziny w zamkniętym piekarniku. Potem sernik wyciągamy. Kroimy po wystudzeniu. Dekorujemy wg. uznania.
Smacznego :)