Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki. Wszystko dobrze się komponuje.
Formę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki i przykryć warstwą herbatników.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę.
Do miseczki przełożyć twaróg i dodać żółtka, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, śmietanę 30 %, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i wszystko wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową, najlepiej szpatułką.
Przelać do formy, na herbatniki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 1 godz 40 min.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Wystudzony sernik wyjąć z formy.
Najlepiej przykryć deska do krojenia i obrócić formę do góry dnem. Zdjąć papier.
Pozostawić w lodówce najlepiej na noc.
Przed podaniem sernik oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.
Tradycyjny sernik gotowany przygotowany na herbatnikach i obficie udekorowany...
Odsłon: 9723
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 34
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 301
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 34
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 18
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 301
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Składniki
Formę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Posmarować dżemem z czarnej porzeczki i przykryć warstwą herbatników. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do miseczki przełożyć twaróg i dodać żółtka, mleko skondensowane, mąkę ziemniaczaną, śmietanę 30 %, otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i wszystko wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową, najlepiej szpatułką. Przelać do formy, na herbatniki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 1 godz 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik wyjąć z formy. Najlepiej przykryć deska do krojenia i obrócić formę do góry dnem. Zdjąć papier. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Przed podaniem sernik oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 18
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 89