Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sernik z wtopionymi plasterkami cytryny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1572
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15232
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6239
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1572
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15232
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6239
Składniki
Rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając szklanką wrzącej wody, dokładnie mieszamy, żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej herbatnikami. Wstawiamy do lodówki żeby stężała masa serowa.
W między czasie rozrabiamy 2 wiśniowe galaretki w pół litra wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki będą miały konsystencję kisielu wlewamy na wierzch zastygniętej masy serowej.
Układamy warstwę z cienkich plasterków cytryny, bez skórki, i zalewamy kolejną tężejącą galaretką agrestową. Formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie wykładamy sernik z formy na duży talerz i kroimy w kawałki. Smacznego :)