Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspirację do upieczenia sernika, znalazłam w przepisach Siostry Anieli.Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
ciasto- Zmiksować ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część poukładać, kupkami na blaszkę z papierem.(25x42) Tutaj piekłam w blaszce z piekarnika z półtorej przepisu.
masa serowa-Żółtka utrzeć z cukrem, śmietaną i serem. Przesiać budynie i domieszać z olejkiem. Białka ubić i wkręcić do masy. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta powciskać kawałkami w ser.
Piec 1 godz. w 175*. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.