Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspirację do upieczenia sernika, znalazłam w przepisach Siostry Anieli.Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5234
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5234
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
ciasto- Zmiksować ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część poukładać, kupkami na blaszkę z papierem.(25x42) Tutaj piekłam w blaszce z piekarnika z półtorej przepisu.
masa serowa-Żółtka utrzeć z cukrem, śmietaną i serem. Przesiać budynie i domieszać z olejkiem. Białka ubić i wkręcić do masy. Wyłożyć na ciasto.
Resztę ciasta powciskać kawałkami w ser.
Piec 1 godz. w 175*. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.