Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 976
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17915
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 976
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17915
Składniki
Wykonanie: Tortownicę wysmarować tłuszczem. Orzechy zmielić z herbatnikami , rozetrzeć z masłem i rozłożyć w tortownicy. Ser zmiksować z jajami i cukrem- podzielić na pół. Czekolady połamać i osobno stopić. Połowę masy serowej wymieszać z czekoladą ciemną, a połowę z jasną. Do tortownicy włożyć ciemną masę serową , po czym rozłożyć ptasie mleczko i przykryć jasną masą serową . Wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec około 50 minut.