Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19437
Dodano: 22.11.2020
Odsłon: 877
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wykonanie polewy:
Wszystkie składniki na polewę razem zagotować cały czas mieszając. Żelatynę rozpuścić w łyżce gorącej wody, dodać do polewy i bardzo dokładnie wymieszać. Polewę studzimy i letnią polewamy placek. Polewa jest sprężysta i łatwo się kroi.
Wykonanie spodu:
Herbatniki zblędować na proszek. Następnie dodać rozpuszczone masło, dokładnie wyrobić masę na spód. Gotową masą wylepić dno formy i schłodzić.
Wykonanie masy serowej:
Ser ucieramy mikserem, dodajemy, rozbełtane jajka, rozpuszczone masło z cukrem, kakao. Budynie rozrobić w mleku,(obydwa budynie rozpuścić w szklance mleka) dodać do sera razem z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej 2 czekoladami i utrzeć na gładką masę. Gotowy ser wylać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godzinę. Po upieczeniu placek przestudzić, polać przygotowaną polewą i ozdobić posypką do ciast. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

taksoofka 16 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
sernik wyszedl pyszny, ale przepis jest niestarannie przygotowany. Np. w skladnikach na polewe sa 3 lyzki kakao a w sposobie wykonania kakao dodaje sie do masy serowej.....200g herbatnikow to za duzo albo za malo margaryny lub brak jakiegos skladnika, wyszedl sypki proszek mimo dokladnego odmierzenia
poniewaz nie bylo podane w jakiej ilosci mleka nalezy rozmieszac proszek budyniowy, wsypalam go poprostu do masy serowej bez szkody. Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

taksoofka 15 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
w skladnikach nie ma podenej ilosci mleka, dla niedoswiadczonych (jak ja) to problem0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 23 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super przepis:)0 Kto głosował? | Odpowiedz