Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik na święta Bożego Narodzenia.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 904
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 247
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 904
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 247
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę razem zagotować cały czas mieszając. Żelatynę rozpuścić w łyżce gorącej wody, dodać do polewy i bardzo dokładnie wymieszać. Polewę studzimy i letnią polewamy placek. Polewa jest sprężysta i łatwo się kroi. Wykonanie spodu: Herbatniki zblędować na proszek. Następnie dodać rozpuszczone masło, dokładnie wyrobić masę na spód. Gotową masą wylepić dno formy i schłodzić. Wykonanie masy serowej: Ser ucieramy mikserem, dodajemy, rozbełtane jajka, rozpuszczone masło z cukrem, kakao. Budynie rozrobić w mleku,(obydwa budynie rozpuścić w szklance mleka) dodać do sera razem z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej 2 czekoladami i utrzeć na gładką masę. Gotowy ser wylać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godzinę. Po upieczeniu placek przestudzić, polać przygotowaną polewą i ozdobić posypką do ciast. SMACZNEGO