Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik na święta Bożego Narodzenia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16737
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 814
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23083
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16737
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 814
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23083
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę razem zagotować cały czas mieszając. Żelatynę rozpuścić w łyżce gorącej wody, dodać do polewy i bardzo dokładnie wymieszać. Polewę studzimy i letnią polewamy placek. Polewa jest sprężysta i łatwo się kroi. Wykonanie spodu: Herbatniki zblędować na proszek. Następnie dodać rozpuszczone masło, dokładnie wyrobić masę na spód. Gotową masą wylepić dno formy i schłodzić. Wykonanie masy serowej: Ser ucieramy mikserem, dodajemy, rozbełtane jajka, rozpuszczone masło z cukrem, kakao. Budynie rozrobić w mleku,(obydwa budynie rozpuścić w szklance mleka) dodać do sera razem z rozpuszczonymi w kąpieli wodnej 2 czekoladami i utrzeć na gładką masę. Gotowy ser wylać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około godzinę. Po upieczeniu placek przestudzić, polać przygotowaną polewą i ozdobić posypką do ciast. SMACZNEGO