Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest pyszny, kremowy. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11931
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16347
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5232
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11931
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16347
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5232
Składniki
Masło z cukrem, czekoladą i mlekiem rozpuścić w garnku. Następnie dodać ser i wszystko podgrzewać na najmniejszym ogniu i mieszać. Śmietanę pomieszać z budyniami i roztrzepanymi jajkami. Dodać do garnka z serem. Na koniec dodać sok z cytryny. Dokładnie mieszać do momentu aż zrobi się wulkan, zacznie pyrkać, zacznie się gotować. Lekko przestudzić całość i następnie przełożyć do tortownicy wyłożonej wafelkami. Chłodzić w lodówce. Zrobić polewę z podanych składników - w rondelku rozpuścić masło, dodać czekoladę, śmietankę i sok z cytryny. Tak zrobioną polewą posmarować sernik. Sernik pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Udekorować wg uznania. Smacznego.