Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Przygotowujemy galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia.
Płatki i masło orzechowe z wodą miksujemy do połączenia składników i wylepiamy spód formy (20 cm). Wstawiamy najlepiej do zamrażarki.
Śmietankę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno.
Do melaksera wrzucamy twaróg, kakao, ostygniętą galaretkę i dosładzamy wedle uznania. Wszystko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy ubitą śmietankę i krótko miksujemy. Na koniec do masy dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy już tylko łyżką. Powstałą masę przelewamy na stężały spód. Wstawiamy do lodówki.
Gdy sernik już stężeje (tak po ok 2 h) rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i ostudzoną rozsmarowujemy na wierzchu, posypując na koniec wiórkami kokosowymi. Całość do lodówki najlepiej na całą noc.