Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik dyniowy pod karmelem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3546
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3546
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 846
Składniki
Dynię przekrój, pozbaw pestek. Pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż w brytfannie, podlej 100 ml wody. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st.
Zagnieć ciasto z mąki, szczypty soli, cukru pudru, 1 jajka i 12 dag masła. Uformuj z niego kulę, owiń folią i odłóż na około 30 min do lodówki. Obierz upieczoną dynię. Miąższ zmiksuj. Dodaj pozostałe rozpuszczone masło, kremówkę, 2 jajka, cukier kryształ oraz cukier waniliowy.
połącz. Wmieszaj zmielony ser. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki, rozwałkuj. Wylep nim dno i boki tortownicy (26 cm). Wlej dyniowo-serową masę. Piecz w 160 st. ok. 45 min. Ozdób sosem karmelowym i pestkami.
12 porcji, czas ok. 60 min; porcja – 330 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety