Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12492
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5690
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12492
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13475
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5690
Składniki
Spód Ciasteczka, drobno pokruszyć, dodać roztopione masło oraz przyprawę, wszystkie składniki połączyć, masą cisteczkową wylepić dno tortownicy, wstawić do lodówki
Puree z dyni Dynie pokroić na ćwiartki wydrążyć miąższ oraz pestki, obrać ze skóry, tak przygotowaną dynię piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C przez około 50 minut, aż zrobi się miękka. Następnie upieczoną dynie przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.
MASA SEROWA Wszystkie składniki na masę serową zmiksować na gładką, jednolitą masę, cały czas miksując dodawać puree z dyni. Masę serową przelać na schłodzony sód ciasteczkowy. Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 170°C.
MASA KRÓWKOWA; 500 ml mleka 3,2% tłuszczu 130 dag masła 150 dag cukru 1 łyżka kakao aromat waniliowy Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej drewnianą łyżką) około 20-30. Masa zmniejszy swoją objętości i zacznie gęstnieć, wtedy należy zmniejszyć płomieni i mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat. Gorącą masą polać schłodzony sernik.