Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i aromatyczny, po prostu jesienne złoto.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4577
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418011
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4577
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418011
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód wykładamy herbatnikami. Białka oddzielamy od żółtek i odstawiamy do lodówki. Do miksera przekładamy oba rodzaje sera i miksujemy, potem dodajemy żółtka, masło, cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Do zmiksowanych składników dodajemy dynię. Całość ponownie miksujemy.
Potem dodajemy mąkę kukurydzianą oraz budyń. Oddzielone ubijamy białka z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Do masy serowe dodajemy pianę z białek. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na przygotowany spód herbatnikowy wykładamy 1/3 masy serowej. Układamy na niej połowę ciastek oreo. Na ciasta wykładamy następną 1/3 masy serowej i znów układamy ciasta. Całość przykrywamy ostatnią częścią masy serowej. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Studzimy w piekarniku.
Polewa. Śmietanę podgrzewamy , dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Sernik polewamy ostudzoną polewą ale jeszcze płynną.
Sernik zostawiamy do całkowitego zwarcia się polewy. Jak widać u nas był z tym kłopot :) Kto by czekał :)