Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i aromatyczny, po prostu jesienne złoto.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód wykładamy herbatnikami. Białka oddzielamy od żółtek i odstawiamy do lodówki. Do miksera przekładamy oba rodzaje sera i miksujemy, potem dodajemy żółtka, masło, cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Do zmiksowanych składników dodajemy dynię. Całość ponownie miksujemy.
Potem dodajemy mąkę kukurydzianą oraz budyń. Oddzielone ubijamy białka z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Do masy serowe dodajemy pianę z białek. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na przygotowany spód herbatnikowy wykładamy 1/3 masy serowej. Układamy na niej połowę ciastek oreo. Na ciasta wykładamy następną 1/3 masy serowej i znów układamy ciasta. Całość przykrywamy ostatnią częścią masy serowej. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Studzimy w piekarniku.
Polewa. Śmietanę podgrzewamy , dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Sernik polewamy ostudzoną polewą ale jeszcze płynną.
Sernik zostawiamy do całkowitego zwarcia się polewy. Jak widać u nas był z tym kłopot :) Kto by czekał :)