Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszysty i aromatyczny, po prostu jesienne złoto.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Tortownica 20 cm. Spód wykładamy herbatnikami. Białka oddzielamy od żółtek i odstawiamy do lodówki. Do miksera przekładamy oba rodzaje sera i miksujemy, potem dodajemy żółtka, masło, cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Do zmiksowanych składników dodajemy dynię. Całość ponownie miksujemy.
Potem dodajemy mąkę kukurydzianą oraz budyń. Oddzielone ubijamy białka z dodatkiem szczypty soli na sztywno. Do masy serowe dodajemy pianę z białek. Delikatnie łączymy ją z masą serową.
Na przygotowany spód herbatnikowy wykładamy 1/3 masy serowej. Układamy na niej połowę ciastek oreo. Na ciasta wykładamy następną 1/3 masy serowej i znów układamy ciasta. Całość przykrywamy ostatnią częścią masy serowej. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Studzimy w piekarniku.
Polewa. Śmietanę podgrzewamy , dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Sernik polewamy ostudzoną polewą ale jeszcze płynną.
Sernik zostawiamy do całkowitego zwarcia się polewy. Jak widać u nas był z tym kłopot :) Kto by czekał :)