Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13101
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1484
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14415
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5961
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13101
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1484
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14415
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5961
Składniki
Do garnka przełożyć masło oraz cukry. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować). Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyłam papierem do pieczenia i jedną warstwą herbatników. Wykładamy połowę gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników. Wykładamy pozostałą masę serową i kolejną warstwę ciastek. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać masło i całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić po herbatnikach. Posypać workami kokosowymi.