Do góry

Desery Przepis na:

Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera

Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 11786

Dodano:

Odsłon: 1093

Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera

Składniki

  • (szklanka 250 ml) (blaszka 25x35)
  • Twaróg mielony 1 kg
  • Jajka 4
  • Cukier szklanka
  • Cukier migdałowy paczka 15 g ( można pominąć lub dodać waniliowy)
  • Masło 200 g
  • Mleko 200 ml
  • Budyń śmietankowy 2
  • Herbatniki kakaowe 300 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera

Przygotowanie

  1. Do garnka przełożyć masło oraz cukry. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
    Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).

    Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.

    Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyłam papierem do pieczenia i jedną warstwą herbatników. Wykładamy połowę gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników.

    Wykładamy pozostałą masę serową i kolejną warstwę ciastek.

    Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać masło i całość rozpuścić w kąpieli wodnej.

    Rozprowadzić po herbatnikach. Posypać workami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń