Do góry

Desery Przepis na:

Sernik gotowany na biszkopcie.

Sernik gotowany na biszkopcie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 704 Ocena: 4515

Dodano:

Odsłon: 3516

Ok teraz podam wam przepis na moje drugie ciasto noworoczne wyszło cudowne, ale mnie chyba bierze grypa żołądkową bo co nie zjem to mnie zrywa, lub jakieś inne choróbsko żołądkowe. Oj nie dobrze aby w nowym roku czuć się tak fatalnie myślę że to minie inaczej skończy się na wizycie u lekarza bo mam aż zawroty głowy. Dobra dość gadania o moim samopoczuciu podaję w końcu ten przepis nie będę was zanudzać sobą

Składniki

  • składniki na biszkopt : 4 jajka,
  • 1 szklanka - kubek z arcoroc cukru,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • składniki na twaróg : 1 litr mleka 3,2 %,
  • 2 śmietany z Piątnica 18 % po 330 g każda,
  • 6 jajek,
  • 1 margaryna tortowa,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • kilka kropel dowolnego aromatu ( u mnie migdałowy ).
  • dodatkowo : 1 puszka brzoskwiń w syropie.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik gotowany na biszkopcie.

Przygotowanie

  1. Do miski dodać jajka z cukrem i dokładnie zmiksować na pulchną masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką.

  2. Gotowe ciasto wylać na blaszkę 35 * 25 wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 - 35 minut w zależności od piekarnika, do ładnego za rumienienia i suchego patyczka. Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

  3. W międzyczasie do drugiej miski przełożyć śmietany, dodać jajka. Wszystko zmiksować do połączenia się śmietany z jajkami.

  4. W garnku zagotować mleko, wlać przygotowaną masę jajeczną i gotować do czasu pojawienia się twarogu. Gdy jest już widoczny twaróg gotować na wolnym ogniu tak długo aż woda zrobi się przezroczysta ( cały czas mieszając aby twaróg się nie przypalił do dna ).

  5. Gotowy twaróg przelać na durszlak i pozostawić do ostygnięcia.

  6. Gotowy ostudzony biszkopt przekroić na połowę czyli na dwa placki.

  7. Margarynę zmiksować z cukrem i aromatem na puszystą masę, dodawać po łyżce ziemnego twarogu cały czas miksując.

  8. Jeden placek biszkopta położyć na blaszce, nasączyć go sokiem z brzoskwiń, położyć połowę masy serowej, ułożyć pokrojone brzoskwinie.

  9. Przykryć drugim plackiem i postąpić z nim tak samo jak z pierwszym (wyjdzie taki Ala torcik). Polecam to ciasto nie tylko na święta. Pozostawić na noc w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń