Do góry

Desery Przepis na:

Sernik jagodowy z kremem

Sernik jagodowy z kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 1858

Dodano:

Odsłon: 921

Owocowy sernik z puszystym kremem na kruchym spodzie.

Składniki

  • spód
  • 250 g herbatników kakaowych
  • 100 g masła rozpuszczonego
  • masa serowa
  • 500 g twarogu
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 jajka
  • 30 g masła rozpuszczonego
  • 1 budyń malinowy
  • 100 jagód zmiksowanych lub borówek
  • 100 g słodzika/cukru
  • masa śmietankowa
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik jagodowy z kremem

Przygotowanie

  1. Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy do lodówki.

  2. Żółtka ucieramy ze słodzikiem/cukrem dodajemy zmielony twaróg, serek mascarpone, rozpuszczone masło i budyń. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy jagody i mieszamy. Na koniec ubijamy białka i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Masę wykładamy na spód i pieczemy 60 minut w 180 stopniach (nagrzany piekarnik).

  3. Z przygotowaniem masy śmietanowej poczekajcie, aż sernik się upiecze.

  4. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt i rozpuszczoną żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy masę na ostudzony sernik i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń