Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orzeźwiony. To letnia ☼ kompozycja smakowa, delikatna, wyjątkowa.
mała tortownica o średnicy ok. 18 cm, mikser
Formę wykładamy papierem do pieczenia, nie jest to konieczne.
Ciastka rozkruszamy i wykładamy na dno tortownicy.
Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie (wg inf. na opakowaniu). Odsączone listki rozpuszczamy, podgrzewając w rondelku, następnie mieszamy z 5 łyżkami zimnej wody.
Jeżyny rozdrabniamy za pomocą robota z dodatkiem cukru i żelatyny. Dodajemy serek mascarpone, jogurt naturalny i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej ciastkami. Schładzamy do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Gęstniejącą galaretkę przelewamy na wierzch sernika (część galaretki zostawiamy na pianę).
Dodajemy owoce: maliny i czarną porzeczkę.
Żeby uzyskać efekt piany, wystarczy niewielką ilość galaretki mocno upić trzepaczką i delikatnie ją przelać.
Niezwykle wiosenne, lekkie ciasto truskawkowe. Jedna z bardziej klasycznych p...
Odsłon: 18988
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 41
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51308
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 70
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 41
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51308
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 70
Składniki
Formę wykładamy papierem do pieczenia, nie jest to konieczne. Ciastka rozkruszamy i wykładamy na dno tortownicy. Płatki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie (wg inf. na opakowaniu). Odsączone listki rozpuszczamy, podgrzewając w rondelku, następnie mieszamy z 5 łyżkami zimnej wody. Jeżyny rozdrabniamy za pomocą robota z dodatkiem cukru i żelatyny. Dodajemy serek mascarpone, jogurt naturalny i całość miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej ciastkami. Schładzamy do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Gęstniejącą galaretkę przelewamy na wierzch sernika (część galaretki zostawiamy na pianę).
Dodajemy owoce: maliny i czarną porzeczkę. Żeby uzyskać efekt piany, wystarczy niewielką ilość galaretki mocno upić trzepaczką i delikatnie ją przelać.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z połówkami gruszek
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Ciasto z połówkami gruszek
Proste do przygotowania i pyszne ciasto. Zawsze wychodzi i każdy jest w stani...
Odsłon: 19
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 47