Do góry

Desery Przepis na:

Sernik jogurtowy z kokosem

Sernik jogurtowy z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17525

Dodano:

Odsłon: 766

Sernik babci Stefci jest najlepszy.

Składniki

  • Składniki na kruche ciasto:
  • Mąka pszenna 3 szklanki
  • Margaryna 1 kostka
  • Żółtka jaja 6 szt.
  • Proszek do pieczenia 1 mała torebka
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Składniki na masę serową:
  • Jogurt naturalny typu greckiego 3 kubki(po 400 gram)
  • Wiórki kokosowe 20 dag
  • Budyń waniliowy 2 torebki
  • Aromat waniliowy
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Cukier 1 szklanka
  • Konfitura dowolna
  • Białka z 6 jaj
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Sernik jogurtowy z kokosem

Przygotowanie

  1. Wykonanie kruchego ciasta:
    Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem i ugnieść ciasto. Jedną trzecią ciasta kruchego odłożyć i zamrozić. Pozostałe ciasto kruche wyłożyć do przygotowanej formy.

    Wykonanie masy serowej:
    Jogurty delikatnie zmiksować z wiórkami kokosowym, budyniami, aromatem(kilka kropel) i cukrem waniliowym. Białka ubić z cukrem na sztywno i wymieszać delikatnie z masą serową. Ciasto na blasze posmarować konfiturą, wyłożyć gotową masę serową, a górę posypać starty zamrożonym ciastem. Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut. Po upieczeniu przykryć ściereczką i podawać na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń