Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Albo też sernik kajmakowy, bo w masie obok twarogu jest masa kajmakowa. Na spodzie orzechowo-biszkoptowym.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35574
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 104
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35574
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 104
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Składniki
Tortownicę o średnicy 26cm posmarować olejem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
Masło rozpuścić i ostudzić. 50g orzechów posiekać, biszkopty pokruszyć i wymieszać z orzechami, cukrem i masłem. Masę wyłożyć na spód tortownicy, dobrze docisnąć i wstawić do lodówki na ok. 20 minut.
Twaróg utrzeć z połową kajmaku. Następnie wbić pojedynczo jajka, dodać mąkę ziemniaczaną. Zmiksować.
Masę wyłożyć na przygotowany spód i wstawić do piekarnika. Piec 50 minut. Upieczony sernik zostawić do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Drugą połowę kajmaku rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać resztą orzechów. Wstawić na noc do lodówki.