Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik kawowy z kawałkami czekolady, to przepis na łatwe ciasto bez pieczenia. Dla miłośników sernika i kawy :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39144
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9258
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39144
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9258
Składniki
Najpierw przygotowuję spód: Masło roztapiam. Herbatniki rozdrabniam blenderem i dodaję do masła. Mieszam i wykładam ciasteczka do tortownicy o średnicy 20 cm. Rozprowadzam ciasteczka na dnie i bokach tortownicy tworząc ciasteczkowy spód i rant. Tortownicę wstawiam do lodówki.
Teraz przygotowuję masę serową: W rondelku podgrzewam mleko, dodaję kawę rozpuszczalną i mieszam, aż kawa się rozpuści. Żelatynę zalewam ¼ szklanki zimnej wody i odstawiam do napęcznienia. Następnie dodaję ¼ szklanki gorącej wody i dokładnie mieszam. Twaróg miksuję z mlekiem skondensowanym. Śmietankę ubijam. Czekoladę siekam na drobne kawałki. Do twarogu z mlekiem skondensowanym dodaję mleko z kawą i żelatynę. Całość miksuję. Następnie dodaję bitą śmietanę i mieszam masę łopatką. Na koniec dodaję siekaną czekoladę i ponownie delikatnie mieszam. Masę serową wykładam na ciasteczkowy spód i sernik wstawiam do lodówki na kilka godzin. Sernik kawowy gotowy. Idealnie smakuje z kleksem dżemu z czarnej porzeczki. Smacznego