Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456840
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1235
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2107
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456840
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1235
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2107
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Sernik: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać żółtka, ucierać. Dodać twaróg, aromat cytrynowy i pianę ubitą z białek. Wymieszać.
Ciasto kokosowe: Ubić białka, dodać cukier i jeszcze chwilę ucierać. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Ciasto orzechowe: Ubić żółtka z jakiem i cukrem. Dodać resztę składników. Wymieszać.
Na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą wykładać sernik, masę kokosową, na to masę orzechową. Piec razem w temp. 180 stopni ok. 55-60 min.
Smacznego :-)