Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bez pieczenia, mega kokosowy. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1267
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1137
Składniki
Dno formy należy wyłożyć papierem do pieczenia, boki obłożyć rantem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wsypać pokruszone ciastka. Ciastka porządnie zmiksowałam blenderem, mają mieć konsystencję piasku. Uzyskaną masę czekoladową wykładamy na dno formy, uciskamy łyżką i wkładamy do lodówki. Do sera wlać 2 szklanki mleka, śmietankę i cukier. Zmiksować, aby składniki dobrze były wymieszane. Wsypać wiórki kokosowe i rozpuszczoną żelatynę. Na pewno większość z Was umie przygotować żelatynę do serników, jednak napiszę jak ja to robię. Proszek zalewam zimną wodą w takiej ilości, aby zakryła i wystawała nad żelatynę 2 cm. Mieszam i odstawiam do napęcznienia. Następnie wlewam wrzątek i mieszam do całkowitego jej rozpuszczenia. Do tak przygotowanej żelatyny dodaję dwie łyżki masy serowej, mieszając w ten sposób ją hartuję, aby nie było w cieście grudek. Masę serową delikatnie wylewam na spód i ponownie wkładam do lodówki, aby sernik stężał. Na wierzch wykładamy ubitą śmietankę i owoce.