Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, bez pieczenia, mega kokosowy. Polecam.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5838
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Dno formy należy wyłożyć papierem do pieczenia, boki obłożyć rantem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wsypać pokruszone ciastka. Ciastka porządnie zmiksowałam blenderem, mają mieć konsystencję piasku. Uzyskaną masę czekoladową wykładamy na dno formy, uciskamy łyżką i wkładamy do lodówki. Do sera wlać 2 szklanki mleka, śmietankę i cukier. Zmiksować, aby składniki dobrze były wymieszane. Wsypać wiórki kokosowe i rozpuszczoną żelatynę. Na pewno większość z Was umie przygotować żelatynę do serników, jednak napiszę jak ja to robię. Proszek zalewam zimną wodą w takiej ilości, aby zakryła i wystawała nad żelatynę 2 cm. Mieszam i odstawiam do napęcznienia. Następnie wlewam wrzątek i mieszam do całkowitego jej rozpuszczenia. Do tak przygotowanej żelatyny dodaję dwie łyżki masy serowej, mieszając w ten sposób ją hartuję, aby nie było w cieście grudek. Masę serową delikatnie wylewam na spód i ponownie wkładam do lodówki, aby sernik stężał. Na wierzch wykładamy ubitą śmietankę i owoce.