Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny polski sernik z dwoma warstwami ciasta kakaowego. Ten sernik robię w domu od 30 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale czasami te stare przepisy przebijają nowości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10182
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11559
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10182
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1160
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11559
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Dwie blaszki 17 X 27 cm, spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Włożyć do lodówki . Białka zostawić do masy serowej. Masa serowa. Twaróg zmielić. Miękkie masło ubić z cukrem, żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką. Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej. Piec ok 1 godz. w temp 180 C.