Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny polski sernik z dwoma warstwami ciasta kakaowego. Ten sernik robię w domu od 30 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale czasami te stare przepisy przebijają nowości.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457600
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457600
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Dwie blaszki 17 X 27 cm, spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Włożyć do lodówki . Białka zostawić do masy serowej. Masa serowa. Twaróg zmielić. Miękkie masło ubić z cukrem, żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką. Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej. Piec ok 1 godz. w temp 180 C.