Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny polski sernik z dwoma warstwami ciasta kakaowego. Ten sernik robię w domu od 30 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale czasami te stare przepisy przebijają nowości.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9920
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2564
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1695
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 634
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3811
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9920
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2564
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1695
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 634
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3811
Składniki
Dwie blaszki 17 X 27 cm, spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Włożyć do lodówki . Białka zostawić do masy serowej. Masa serowa. Twaróg zmielić. Miękkie masło ubić z cukrem, żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką. Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej. Piec ok 1 godz. w temp 180 C.