Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik, który zawsze się udaje i wspaniale smakuje.
Forma 30 cm x 25 cm
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
CIASTO Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, kakao, 4 żółtka i masło. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części (mniejszą i większą) i owinąć folią. Mniejszą część włożyć do zamrażarki, a większą do lodówki na 1 godz. MASA SEROWA Miękkie masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku, a potem stopniowo twaróg. Do masy serowej dodać budyń. Schłodzoną większą część ciasta zetrzeć na tarce na dno formy. Ciasto podpiec przez ok. 12-15 minut w temp. 180ºC. W tym czasie ubić 4 białka i dodać do masy serowej. Masę przełożyć na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta (tę z zamrażarki). Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 60 min. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach przez 10 minut, a następnie wyjąć sernik z piekarnika. Gotowe!