Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik, który zawsze się udaje i wspaniale smakuje.
Forma 30 cm x 25 cm
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7989
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
CIASTO Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, kakao, 4 żółtka i masło. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części (mniejszą i większą) i owinąć folią. Mniejszą część włożyć do zamrażarki, a większą do lodówki na 1 godz. MASA SEROWA Miękkie masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku, a potem stopniowo twaróg. Do masy serowej dodać budyń. Schłodzoną większą część ciasta zetrzeć na tarce na dno formy. Ciasto podpiec przez ok. 12-15 minut w temp. 180ºC. W tym czasie ubić 4 białka i dodać do masy serowej. Masę przełożyć na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta (tę z zamrażarki). Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 60 min. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach przez 10 minut, a następnie wyjąć sernik z piekarnika. Gotowe!