Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój faworyt jeśli chodzi o serniki. Ser, rodzynki i kakao to idealne połączenie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414040
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414040
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut.
masa serowa 2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody.
Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową.
Dużą formę (u mnie 37x26) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową i na wierzch ścieramy 2 część. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.