Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój faworyt jeśli chodzi o serniki. Ser, rodzynki i kakao to idealne połączenie.
ciasto
1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut.
masa serowa
2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody.
Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową.
Dużą formę (u mnie 37x26) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową i na wierzch ścieramy 2 część. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
Przepis pochodzi z książki Katarzyny Michalak pt. "Przepis na szczęście". Ser...
Odsłon: 2607
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 33
Pyszne i smaczne żeberka, to jedno z moich najlepszych dań. Robi się je szybk...
Odsłon: 29
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 45
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 695
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 158
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 33
Pyszne i smaczne żeberka, to jedno z moich najlepszych dań. Robi się je szybk...
Odsłon: 29
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 45
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 695
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 158
Składniki
ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie części i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut.
masa serowa 2. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone) i ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody.
Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową.
Dużą formę (u mnie 37x26) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową i na wierzch ścieramy 2 część. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
Przepisy Desery
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 102
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 63