Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest delikatny i wilgotny, a do tego dietetyczny!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34638
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Z wanilii wydrążamy ziarenka. Ser, żółtka, rozkruszony słodzik, skrobię i wanilię miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia/folią. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze 160-180 stopni. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku! Dekoracja: foremka w kształcie gwiazdki i kakao :)