Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik limonkowy"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj je i wyklej nim spód oraz boki tortownicy. Piecz 10 minut w temperaturze 200°C.
Żółtka utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj zmielony twaróg, masło i skórkę z cytryny. Całość wymieszaj z mąką i pianą ubitą z białek.
Rozsmaruj masę na cieście i wstaw je na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Udekoruj sernik plasterkami limonki oraz miętą, po czym zalej tężejącą galaretką i schłodź w lodówce.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax