Do góry

Desery Przepis na:

Sernik malinowy na zimno

Sernik malinowy na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2711

Dodano:

Odsłon: 7020

Mocno malinowy, idealny na upały.

Składniki

  • 500g twarogu sernikowego z wiaderka
  • 250g malin świeżych lub mrożonych + kilka do dekoracji
  • 1 opakowanie galaretki malinowej
  • 300g śmietany kremówki (30%)
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 50g cukru
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 2 łyżki startej skórki cytrynowej
  • biszkopty
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik malinowy na zimno

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w 250ml gorącej wody i ostudzić. 200g śmietany ubić na sztywno. Twaróg zmiksować z cukrem i cukrem wanilnowym. Dodać ubitą kremówkę.

  2. Maliny zmiksować i dodać do masy serowej. Do ostudzonej galaretki dodać sok i skórkę cytrynową. Następnie połączyć z masą serowo-malinową.

  3. Tortownicę o śr. 26cm wyłożyć biszkoptami, przelać do niej masę i wstawić do lodówki, aby sernik stężał. Przed podaniem udekorować pozostałą ubitą śmietaną i malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 19 lipca 2016 Świetne ciasto! Przepis spodobał nam się tak bardzo, że zamieściliśmy go w naszym zestawieniu najlepszych, letnich ciast. https://smaker.pl/newsy-16-przepisow-na-pyszne-letnie-ciasta,1899218,a,.html

Wielkie dzięki za jego dodanie :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń