Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna udana wariacja na temat sernika. Nic dodać, nic ująć - pyszny po prostu.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciastka drobno pokruszyć, masło roztopić i wymieszać z ciastkami. Masą wyłożyć dno tortownicy. Wstawić do lodówki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać twaróg i budyń. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao, do drugiej kawę.
Jedną część ciasta wylać na przygotowany spód i wstawić na 15-20 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie ostrożnie wylać na podpieczoną masę drugą część ciasta. Piec kolejne 15 minut w 180 stopniach, potem zredukować temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 45 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić ok.15- 20 minut w piekarniku, potem wyjąć i ostudzić całkowicie.
Czekoladę roztopić dodając do niej olej. Polać ostudzony sernik i ozdobić wg uznania.
Smacznego :)
Pamiętacie te batoniki z czekoladowymi chrupkami (płatkami śniadaniowymi) zat...
Odsłon: 5027
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciastka drobno pokruszyć, masło roztopić i wymieszać z ciastkami. Masą wyłożyć dno tortownicy. Wstawić do lodówki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać twaróg i budyń. Dokładnie wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao, do drugiej kawę.
Jedną część ciasta wylać na przygotowany spód i wstawić na 15-20 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie ostrożnie wylać na podpieczoną masę drugą część ciasta. Piec kolejne 15 minut w 180 stopniach, potem zredukować temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 45 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i studzić ok.15- 20 minut w piekarniku, potem wyjąć i ostudzić całkowicie.
Czekoladę roztopić dodając do niej olej. Polać ostudzony sernik i ozdobić wg uznania. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 117
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 365