Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48553

Dodano:

Odsłon: 28542

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka mgnieniu. Po prostu boski.

Składniki

  • 1 opakowanie biszkoptów (u nas podłużne)
  • 1 kg sera z wiaderka (naturalny)
  • 7 jajek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe (bez cukru)
  • 200 ml mleka
  • 125 ml oleju
  • 50 g przyprawy do sernika
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopty układamy na dno blaszki (25x25x7).
    Białka ubijamy ze szklanką cukru.
    Żółtka ucieramy z ½ szklanki cukru, dodajemy partiami ser, budyń (suchy), olej, przyprawę i mleko. Dokładnie wyrabiamy, mieszamy z ubitą na sztywno pianą (masa ma być lejąca). Masę wylewamy na biszkopty, pieczemy 2 godziny w temperaturze 130°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń