Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bardzo pyszny. To świetny sposób na idealny deser.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2434
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3089
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2760
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2434
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3089
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2760
Składniki
Oddzielić białka jaj od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać do żółtek masło, utrzeć na puch. Ciągle ucierając, dodawać porcjami ser, pod koniec wsypać budyń. Do masy serowej dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy około 25-27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć biszkopty, zalać masą serową, wyrównać. Na wierzch sernika ułożyć pozostałe biszkopty, lekko wciskając w masę. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Sernik piec około godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.