Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bardzo pyszny. To świetny sposób na idealny deser.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Składniki
Oddzielić białka jaj od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać do żółtek masło, utrzeć na puch. Ciągle ucierając, dodawać porcjami ser, pod koniec wsypać budyń. Do masy serowej dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy około 25-27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć biszkopty, zalać masą serową, wyrównać. Na wierzch sernika ułożyć pozostałe biszkopty, lekko wciskając w masę. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Sernik piec około godziny. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.