Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , nieskomplikowany przepis sernik. Niewiele wkładu pracy, a sernik po prostu pyszny, ze smakowitą kakaową kruszonką. Polecam
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Na początku przygotować kruszonkę . Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać rozgniatając rękoma i palcami tak by powstały grudki kruszonki, schłodzić w lodówce. Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie spód wyłożyć biszkoptami. Masa serowa; Żółtka oddzielamy od białek. Do większej miski przekładamy twaróg, dodajemy cukier , żółtka oraz proszek budyniowy, miksujemy do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Cały czas miksując wlewamy cienkim strumykiem mleko oraz roztopione, wystudzone masło. Masę serową łączymy z ubitymi na sztywno białkami , delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Gotową masę przelewamy na sód z biszkoptów, rozkładamy co jakiś czas kupki przygotowanej kruszonki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 - 60 minut. Po upieczeniu przy uchylonych drzwiczkach sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia, po czym wyjmujemy całkowicie studzimy. Taki sernik możemy polać polewą czekoladową , lukrem czy oprószyć tylko cukrem pudrem to już od nas zależy. Smacznego Rad; Przez dodanie 3 budyni sernik jest stabilniejszy więcej zbity ale pyszny, a kruszonka dodaje mu przepysznego smaku.
Sernik po upieczeniu.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.