Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , nieskomplikowany przepis sernik. Niewiele wkładu pracy, a sernik po prostu pyszny, ze smakowitą kakaową kruszonką. Polecam
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka,
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Na początku przygotować kruszonkę . Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać rozgniatając rękoma i palcami tak by powstały grudki kruszonki, schłodzić w lodówce. Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie spód wyłożyć biszkoptami. Masa serowa; Żółtka oddzielamy od białek. Do większej miski przekładamy twaróg, dodajemy cukier , żółtka oraz proszek budyniowy, miksujemy do połączenia składników na niskich obrotach miksera. Cały czas miksując wlewamy cienkim strumykiem mleko oraz roztopione, wystudzone masło. Masę serową łączymy z ubitymi na sztywno białkami , delikatnie mieszając łyżką drewnianą. Gotową masę przelewamy na sód z biszkoptów, rozkładamy co jakiś czas kupki przygotowanej kruszonki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 - 60 minut. Po upieczeniu przy uchylonych drzwiczkach sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia, po czym wyjmujemy całkowicie studzimy. Taki sernik możemy polać polewą czekoladową , lukrem czy oprószyć tylko cukrem pudrem to już od nas zależy. Smacznego Rad; Przez dodanie 3 budyni sernik jest stabilniejszy więcej zbity ale pyszny, a kruszonka dodaje mu przepysznego smaku.
Sernik po upieczeniu.
Sernik gotowy do pieczenia.
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.