Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
„Delikatny, domowy sernik na kruchym cieście – tylko ser, jajka, masło i wanilia. Klasyka bezudziwnień, a więcej inspiracji czeka na blogu!”
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7235
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4942
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7235
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4942
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327882
Składniki
1. Spód Wymieszaj mąkę z kakao i cukrem pudrem. Dodaj zimne masło, posiekaj nożem, a potem szybko zagnieć z żółtkiem i odrobiną wody.
Rozwałkuj cienko, wyłóż dno formy 36×21 cm. Podpiecz 10 minut w 180°C, żeby był chrupiący.
2. Masa serowa Zmiksuj krótko ser z cukrem, jajkami i mąką. Dodaj roztopione masło, wymieszaj tylko do połączenia.
3. Pieczenie Wylej masę na podpieczony spód
Piecz w 170°C (góra–dół) przez ok. 60 minut. Po upieczeniu zostaw w uchylonym piekarniku na 10–15 minut, potem wystudź w temperaturze pokojowej.
Dzięki dodatkowi kakao spód będzie miał brązowy kolor i lekko czekoladowy smak, a całość dalej nie wymaga lodówki przed podaniem.