Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do wykonania i smaczny. Aromat cytrynowy z nutką alkoholu podnosi znacznie jego smak.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5476
Składniki
Dno tortownicy o wymiarch 25/34 cm wyłożyć ciastkami nasączonymi kawą.
Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ubijać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz aromat a następnie ubitą pianę. Wyłączyć robot i wlać alkohol. Delikatnie całość wymieszać i wylać na ciastka nasączone mocną, gorzką kawą. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia.
Zimny sernik oblać masą kajmakową. Na wierzch zetrzeć na drobnych oczkach wafelek Knoppers.