Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do wykonania i smaczny. Aromat cytrynowy z nutką alkoholu podnosi znacznie jego smak.
Dno tortownicy o wymiarch 25/34 cm wyłożyć ciastkami nasączonymi kawą.
Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ubijać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz aromat a następnie ubitą pianę. Wyłączyć robot i wlać alkohol. Delikatnie całość wymieszać i wylać na ciastka nasączone mocną, gorzką kawą.
Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia.
Zimny sernik oblać masą kajmakową.
Na wierzch zetrzeć na drobnych oczkach wafelek Knoppers.
Aksamitny, kremowy, bardzo pyszny sernik śmietankowo-cytrynowy, zawsze wychod...
Odsłon: 13348
Najłatwiejszy i najprostszy sernik jaki przyszło mi do tej pory robić, a przy...
Odsłon: 59018
Sernik jest delikatny,puszysty o nucie masy Kajmakowej,po prostu rozpływa się...
Odsłon: 2575
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 30
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 68
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 525
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 117
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 99
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 30
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 68
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 525
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 117
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 99
Składniki
Dno tortownicy o wymiarch 25/34 cm wyłożyć ciastkami nasączonymi kawą.
Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ubijać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz aromat a następnie ubitą pianę. Wyłączyć robot i wlać alkohol. Delikatnie całość wymieszać i wylać na ciastka nasączone mocną, gorzką kawą. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia.
Zimny sernik oblać masą kajmakową. Na wierzch zetrzeć na drobnych oczkach wafelek Knoppers.
Przepisy Desery
Desery
Rabarbarowe ciasto a - la tarta
Desery
zielone jabłuszko
Desery
Drożdżówki z jagodami i porzeczką
Desery
Sernik z czekoladą
Rabarbarowe ciasto a - la tarta
Polecam smaczne , proste ciasto rabarbarowe . Ciasto pieczone w foremce do ta...
Odsłon: 33
zielone jabłuszko
u mnie może trochę mniej zielone bo nie miałam agrestowych galaretek i dodała...
Odsłon: 128