Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto francuskie doskonale sprawdza się jako spód sernika.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32027
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 905
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32027
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2175
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4172
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 905
Składniki
ciastem francuskim wyłożyć blaszkę i podpiekać 10 minut w temp.200 stopni
dodawać do masła po jednym żółtku i po 2-3 łyżki cukru pudru, naprzemiennie. ucieraj aż uzyskasz jednolitą puszystą masę.
do masy dodaj ser i na małych obrotach zmiksuj całość do połączenia.
dodaj cukier waniliowy i budynie.zmiksuj.
dodaj ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszaj.
masę przelać na podpieczone ciasto i piec w temp.180 stopni 60 minut
po 60 minutach jeśli została ci resztka ciasta francuskiego,udekoruj góre sernika i piec jeszcze 10minut.