Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto francuskie doskonale sprawdza się jako spód sernika.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 952
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 794
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12526
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 952
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 794
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12526
Składniki
ciastem francuskim wyłożyć blaszkę i podpiekać 10 minut w temp.200 stopni
dodawać do masła po jednym żółtku i po 2-3 łyżki cukru pudru, naprzemiennie. ucieraj aż uzyskasz jednolitą puszystą masę.
do masy dodaj ser i na małych obrotach zmiksuj całość do połączenia.
dodaj cukier waniliowy i budynie.zmiksuj.
dodaj ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszaj.
masę przelać na podpieczone ciasto i piec w temp.180 stopni 60 minut
po 60 minutach jeśli została ci resztka ciasta francuskiego,udekoruj góre sernika i piec jeszcze 10minut.