Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto francuskie doskonale sprawdza się jako spód sernika.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 898
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6018
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 898
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6018
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9849
Składniki
ciastem francuskim wyłożyć blaszkę i podpiekać 10 minut w temp.200 stopni
dodawać do masła po jednym żółtku i po 2-3 łyżki cukru pudru, naprzemiennie. ucieraj aż uzyskasz jednolitą puszystą masę.
do masy dodaj ser i na małych obrotach zmiksuj całość do połączenia.
dodaj cukier waniliowy i budynie.zmiksuj.
dodaj ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszaj.
masę przelać na podpieczone ciasto i piec w temp.180 stopni 60 minut
po 60 minutach jeśli została ci resztka ciasta francuskiego,udekoruj góre sernika i piec jeszcze 10minut.