Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciacho smakuje wybornie. Polecam ten przepis.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19299
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1047
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 758
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19299
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1047
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 758
Składniki
Wykonanie polewy: Śmietankę wlać do rondla, dodać pokruszoną czekoladę i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i gdy polewa zacznie gęstnieć polać sernik. Wykonanie masy serowej: Jajka wbić oddzielając białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę, dodać ser, obie mąki, aromat do smaku, zmiksować. Masę serową delikatnie połączyć łyżką z ubitą pianą z białek, dodać wiórki kokosowe, skórkę z pomarańczy i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową i wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu ostudzić i polać przygotowaną polewą, po czym wstawić do lodówki. Smacznego.