Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik i duuzzzoooo rodzynek :-)
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy po łyżce ser biały z wiaderka i budyń w proszku. Dodajemy namoczone i odsączone rodzynki oraz skórkę kandyzowana z pomarańczy.
Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli i delikatnie łączymy z masa twarogową za pomocą drewnianej łyżki.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami.
Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4425
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 90
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 145
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 172
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 169
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4425
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 90
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 145
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 124
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 172
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 169
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy po łyżce ser biały z wiaderka i budyń w proszku. Dodajemy namoczone i odsączone rodzynki oraz skórkę kandyzowana z pomarańczy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli i delikatnie łączymy z masa twarogową za pomocą drewnianej łyżki. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Desery
Owocowy deser lodowy gotowy w 30 sekund
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 145
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 196