Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonych z masłem. Jest to ciasto które w moim domu gości najczęściej. Sernik wychodzi wysoki, puszysty , delikatny i bardzo pyszny w smaku. Polecam
tortownica o średnicy 26 cm, mikser, miska, łyżka drewniana, rondel na polewę,
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10827
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 364
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 278
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10827
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 364
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 278
Składniki
Na początku przygotować spód z herbatników; Herbatniki rozkruszyć na piasek za pomocą wałka. lub malakserem. Następnie do herbatników wlać rozpuszczone ,wystudzone masło, wymieszać do całkowitego połączenia i uzyskania mokrego piasku. Spód tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożyć masą z herbatników, ugnieść i włożyć na 30 minut do lodówki. W między czasie przygotować masę serową. Żółtka oddzielić od białek, następnie żółtka zmiksować z cukrem waniliowy , cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, proszek budyniowy oraz śmietanę. Białka ubić ze szczyptą soli oraz z cukrem na sztywna masę . Masę białkową dodać do masy serowej i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia. Masę wylać na przygotowany spód , włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 30 minut, po czym wyjąc i całkowicie wystudzić. Polać polewą i udekorowac wiórkami kokosu. Smacznego Oto link do przepisu na polewę ; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-polewa-czekoladowa-z-kakao,2014568,bozena1960.html
Sernik po upieczeniu i wystudzeniu.
Sernik gotowy do pokrojenia.