Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na jogurcie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: zagnieć na gładkie ciasto. Owiń folią spożywczą, włóż do zamrażalnika.
Masa: twaróg, cukier puder, jogurt naturalny, mleko, olej, jajka, cukier waniliowy i budynie zmiksuj na jed nolitą masę. Białka ubij z cukrem. Delikatnie połącz z masą serową.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na dno zetrzyj na tarce schłodzone ciasto. Wlej masę serową, wyrównaj. Piecz godzinę i 15 minut w temp. 170°C. Sernik ostudź. Posmaruj lekko podgrzaną masą krówkową, posyp sezamem.
<strong>Zmieniłam nieco skład tradycyjnego sernika. Wszyscy są zachwyceni. Przepis przysłała Anna Zych z Tarnowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie