Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik na kakaowym spodzie wraz z filmem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Mąkę i margarynę posiekać, dodać śmietanę, cukier, żółtka oraz kakao i zagnieść ciasto. Podzielić na połowę i schłodzić w lodówce około godziny. Jedną porcję zetrzeć na tarce na spód blachy następnie wyłożyć masę serową, a następnie zetrzeć druga porcję ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni przez godzinę.
odzynki sparzyć. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ser, żółtka, budyń, śmietanę, cukier dokładnie wymieszać łyżka drewnianą. Po dokładnym wymieszaniu dodać piane i ponownie wymieszać. Gdy piana z białek będzie dokładnie wymieszana z serem dodać rodzynki.