Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z najlepszych serników, robiony na różne sposoby. Taki sernik królewski jest u nas robiony od 25 lat.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Blacha 25 X 35 cm wyłożona papierem do pieczenia. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Białka zostawić do masy serowej. 2/3 ciasta rozprowadzić równomiernie na blaszce i podpiec w 180 c przez 10 minut. Resztę ciasta włożyć do zamrażarki.
Twaróg zmielić. Żółtka utrzeć z cukrami. Dodać twaróg, budyń, wymieszać. Dodać przestudzone rozpuszczone masło, wymieszać.
Wszystkie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Masę serową przelać na podpieczony spód ciasta.
Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec ok. 60 minut w 180 C.