Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to jeden z najlepszych serników, robiony na różne sposoby. Taki sernik królewski jest u nas robiony od 25 lat.
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Składniki
Blacha 25 X 35 cm wyłożona papierem do pieczenia. Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Białka zostawić do masy serowej. 2/3 ciasta rozprowadzić równomiernie na blaszce i podpiec w 180 c przez 10 minut. Resztę ciasta włożyć do zamrażarki.
Twaróg zmielić. Żółtka utrzeć z cukrami. Dodać twaróg, budyń, wymieszać. Dodać przestudzone rozpuszczone masło, wymieszać.
Wszystkie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Masę serową przelać na podpieczony spód ciasta.
Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec ok. 60 minut w 180 C.